Implanturi Dentare

Un implant dentar este un mic cilindru de titan, care este plasat usor in osul maxilarului dvs pentru a deveni radacina unui dinte sau punctul de sprijin  pentru o coroana, punte sau o proteza speciala. Daca zambetul tau, nu este cel pe care ti-l doresti , din cauza lipsei anumitor dinti, insertia de implanturi dentare este tratamentul dentar de care aveti nevoie pentru a va reface zambetul.

Beneficiile unui implant dentar

Implanturile dentare au un aspect natural si se simt, la fel ca si un  dinte natural. Implanturile dentare sunt solutia ideala pentru tine, daca:

  • Iti lipsesc unul sau mai multi dinti si ii ascunzi cu mana cand zambesti
  • Ai dificultati la mestecat
  • Ai unul sau mai multi dinti care urmeaza sa-i pierzi
Cand un dinte lipsa este inlocuit cu un implant dentar, osul este conservat. Implanturile care sunt corect planificate si executate ofera o solutie pentru toata viata. 
Implanturile dentare sunt mai puternice si mai durabile decat podurile sau protezele. In acelasi timp implanturile pot fi utilizate impreuna cu alte proceduri de restaurari dentare pentru eficienta maxima. Inlocuirea dintilor cu implanturi dentare va permit sa va recapatati abilitatea de a musca si un zambet natural.

Procesul unui tratament cu implant dentar

Tratamentul cu implanturil dentare include urmatoarele procedee:
  • Inlocuirea unui singur dinte: Un implant si o coroana inlocuiesc lipsa unui singur dinte natural sau doar radacina.
  • Inlocuirea mai multor dinti: Mai multi dinti pot fi inlocuiti cu o proteza sprijinita pe suport de implanturi.
  • Inlocuirea tuturor dintilor:  Un suport pe implanturi care sprijina o coroana intreaga sau o proteza completa, care pot inlocui toii dintii lipsa.
  • Augmentarea Sinusului: Implanturile dentare au fost dificil de plasat in / pe partea superioara a falcii. Marirea Sinusului ridica podeaua sinusului si dezvolta osul maxilar, ajutand astfel plasarea cu succes a implanturilor.
  • Modificarea Ridge: guma de ridicare din creasta poate expune defect osos în maxilarul inferior sau superior. Umplerea cu substitut os sau os face sus pentru acest defect. Acest proces de modificare creasta ajută cu succes locul de implant.

Sunt implanturile dentare o solutie pentru mine ?

Ca orice tratament stomatologic, succesul unui implant dentar depinde daca acesta este cel mai bun tratament pentru nevoile dvs. De aceea este foarte important sa fiti evaluat(a) complet de un medic implantolog dentist, care sa va ofere cea mai buna solutie pentru problemele dvs.

Starea dvs generala de sanatate, faptul ca fumati sau nu, sanatatea  gurii si a danturiii, orice tratament medical si medicametele pe care le luati, precum si cantiattea de os disponibila  pentru implantul propus - toti acesti factori sunt importanti atunci cand analizati succesul potential al unui tratament de stomatologie avansata. De aceea este foarte importanta o consultatie specializata la un medic implantolog, care pe baza rezultatelor cazului dvs, va poate recomanda un implant dentar sau alt tratament detar.